De Steenfabriek Trial 2009

22 maart 2009, al vroeg uit de veren want we gaan vandaag lekker in de modder spelen. Ons Marie en D'n Harrie mogen mee dus we gaan in alle rust op weg. Na een (te) lang stuk snelweg komen we eindelijk de dijk op gereden richting het terrein waar Saris 4x4 samen met de Lions Club Over-Betuwe een weiland om had getoverd tot een perfect 4x4 terrein. Niet zo groot dat je er uren over doet om een enkel rondje te maken en ook weer niet zo klein dat je de hele tijd op elkaar stond te wachten. 

Omdat Saris 4x4 geen Land Rover specialist is waren er naast Land Rovers ook een aantal andere 4x4's. Van zo goed als standaard tot volledig aangepast aan het terrein, er was van alles. Door de aandacht die er op het forum van de LRCH aan was besteed waren er flink wat Land Rovers, opvallend was dat D'n Harrie zich omringd zag door een flink aantal leeftijdgenoten.

Een leuk rijtje Land Rovers

Voordat we het terrein op konden moesten we ons eerst even registreren en kregen we een raamsticker en een trekhaak dop. Daarna snel door, even parkeren en bekenden begroeten.

 

 

Op de site van Saris hadden we de voorbereidingen al kunnen volgen dus wisten we dat er onder andere een waterbak was. Dat was meteen de ingang van het terrein. Gevolgd door een leuke bult en daarna een berg met een verrassing. In plaats van rustig er op en rechtdoor er af stond er boven op de berg iemand die ons linksaf naar beneden stuurde. En dat was een stukje steiler dan je in eerste instantie zou verwachten. 

Daarna het terrein op en daar begon het feest: doordat er de dag er voor en vanaf 6 uur in de ochtend een boer bezig geweest met een gierton met water. En dat was te merken. De klei was bijna vloeibaar op sommige plekken! Vol goede moed gingen we met D'n Harrie de modder te lijf. Dat het terrein uitgezet was door mensen die wat van offroaden weten bleek uit de manier waarop kuilen en bulten waren aangelegd. Sommige kuilen waren precies zo gegraven dat je er mooi vast kwam te zitten als je even niet op zou letten.

Ook een paar kuilen waren zodanig dat je er niet of in ieder geval niet makkelijk uit kon komen. Dus werd er veelvuldig gebruik gemaakt van lieren en sleepkabels. Maar hoe leuk is het als je merkt dat een Nissan veel moeite heeft met een bult en een oud beestje als D'n Harrie er zonder al te veel problemen overheen pruttelt. Het tweede rondje was de offroad doop van mijn moeder. We hebben haar nog niet zover dat ze zelf een 4x4 wil (Land Rover natuurlijk) maar wie weet...

Daarna was Ons Marie aan de beurt. Door de vele auto's die al rond waren gereden was het terrein weer flink wat veranderd waardoor we op plekken waar we eerst zonder problemen doorheen gingen nu beduidend meer moeite hadden. Toch bleek ook Ons Marie weer uit het juiste hout gesneden dus kwamen we nergens echt in de problemen.

Eenmaal thuis waren we lang bezig om alle modder weer van de Land Rovers af te krijgen. Daarbij bleek dat de laklaag van D'n Harrie minder goed was dan ik had gehoopt. Op een aantal plekken spoot de simpele tuinslang al stukken lak weg. Dus daar wordt binnenkort ook wat aan gedaan...

Natuurlijk zijn er flink watfoto's, en deze keer ook een leuk filmpje en een aantal foto's van Martin en Liz. Tanx!