Home
Spetters en spatlappen

In Axel heeft Ons Marie flink moeten werken en ze is niet ongeschonden het terrein uit gekomen. Een krasje hier en daar en een spatlap die op half 11 hing. De krasjes horen en voor de spatlap was na het overhandigen van wat geld snel een vervanger gevonden. Om de boel in evenwicht te houden toch maar even meteen een tweede gehaald. Gelukkig maar want de nieuwe is wel erg nieuw. Gisteren heeft Karin haar eerste sleutelwerk aan Ons Marie afgerond en zitten er twee nieuwe spatlappen onder. Samen met de opnieuw zwart gemaakte achterbalk misstaat het niet:

 
Voor alles een eerste keer

Axel, een plek die voor de LRCH een bekend terrein is. Voor ons was het onbekend terrein. Helaas kon Karin niet mee maar samen met Michiel ben ik er met Ons Marie naar toe gereden. Ergens in Belgie reden we de file in. Anderhalf uur vertraging later kwamen we in Axel aan. Met wat mazzel reden we meteen naar de verse koffie. En na wat kletsen wilde ik Ons Marie inschrijven voor de opstap trial. Helaas pindakaas: we waren te laat om er nog aan deel te nemen dus zijn we lekker vrij gaan rijden.

Even wat voorzichtig beginnen en wat rond rijden. Al snel kwamen we er achter dat er geen pijltjes stonden maar dat maakte eigenlijk niet veel uit. Af en toe elkaar laten passeren was geen probleem en de mogelijkheid om langs twee richtingen een pad in te gaan maakte het nog leuker!

Op het eind van de dag een pad ingeslagen waar duidelijk al flink wat auto's door zijn gereden. Bagger met diepe sporen dus. Het eerste stuk had wat overredingskracht nodig, het tweede deel van het pad gaf duidelijk aan dat Ons Marie wat laag bij de grond lag. Uiteindelijk zat ze voor het eerst muur vast. Gelukkig waren er meer Land Rovers in de buurt dus we hadden snel een sleep en zat er weer beweging in.

Kortom: top dagje, veel plezier en zeker voor herhaling vatbaar!

 

 

 
Goed gereedschap...

Goed gereedschap is duur. Maar goedkoop gereedschap is uiteindelijk ook duur omdat het niet zo lang mee gaat, of gewoon kapot gaat. Als voorbeeld mijn krik. Een 2 tons krik, inclusief 2 assteunen een paar jaar geleden via internet gekocht voor 40 euro. Koopje. Handig, sinds D'n Harrie er is steeds meer gebruikt. Tot afgelopen zaterdag. Ik rij even naar Luyksgestel om de banden te vervangen. Karweitje van een uurtje denk ik. Omdat het maar even werk is zet ik D'n Harrie even snel in de oprit en begin.

Zodra beide achterwielen van de grond komen zie ik tot mijn schrik D'n Harrie zijn kont omgooien en kantelt de krik. Althans dat dacht ik. Met wat overtuigingskracht komt de krik onder de as uit en de conclusie is snel getrokken: einde krik.

 

 

Vandaag maar een nieuwe krik gehaald. 

 


 

Nirak las het plaatje linksonder en dacht er het hare van...

 

 

 


 

 
Ik ben zo blij dat ik een Land Rover heb!
Vandaag er achter gekomen dat een C5 het wel wint van een hek maar dat ze er niet ongeschonden vanaf komt. Natuurlijk gebeurt zoiets alleen op het moment dat je bijna op vakantie gaat...

Omdat de deur rechts niet meer van buiten open kan (blijkt ineens het nut van een klink...) heb ik haar maar vast even bij de garage neergezet en bij mijn moeder D'n Harrie opgehaald.

Even de voorwielen weer vast gezet (rijdt een stuk rustiger) en toen rustig naar huis gereden. Morgen ga ik maar even met de verzekering bellen, daarna met de garage en dan misschien maar even met een verhuurbedrijf want Ons Marie is voorlopig ook niet op tijd klaar voor de vakantie...

In ieder geval kan ik morgen lekker op mijn gemakkie naar het werk tokkelen. De clubavond ga ik wel laten schieten, met D'n Harrie door de files bij Utrecht zie ik niet echt zitten  8)

En dan zijn er nog steeds mensen die zich af vragen waarom wij 4 auto's hebben.......
 
Rottig roest

Vandaag belt de garage waar Ons Marie staat voor een beurt en APK. Blijkt dat ze niet door de APK komt omdat er meer gaten in de achterbalk zit dan er door Land Rover in de fabriek in zijn gemaakt. Nu is ze een jaar geleden behandeld tegen roest maar dat is helaas niet genoeg gebleken. Voorlopig moet er in ieder geval iets gebeuren omdat ze zonder APK de weg niet op kan en dat is toch nodig om in de modder te komen.

Morgen gaan we bij Daams langs om de boel in ieder geval op de foto te zetten en te kijken of we nog meer problemen kunnen verwachten. Daarna weer naar het Noorden om er voor te zorgen dat we deze problemen kunnen voorkomen in de toekomst. Wordt vervolgd...

 
« StartVorige12345VolgendeEinde »

Pagina 3 van 5